1 Ekim 2012 Pazartesi

Meslek hayatımın ilk adımları..

Lcc eğitimimi bitirip 6 ay evde oturduktan sonra, tanımadığım bir makyözün telefonla bir günlük iş teklif etmesi ile ilk set hayatım böylelikle başlamış oldu.

Gece çalan telefon ile Akm' nin önünde saat 8:00 de buluşma planı yapıldıktan sonra, bir günlük iş maratonum şöyle başladı:
O çevrenin tamamen yabancısı olduğumdan kendimi tanıtmak için, üzerinde deri ceket olan siyah uzun saçlı biri olduğumu söylerek anlaştık dün gece telefonda konuştuğum makyözle.

Sabah yola çıkmadan arayan kardeşim, Akm değil de Akmerkez dediğim konusunda kafamı karıştırdı.
Arayan makyözün telefonunu, ismini yani hiçbir şeyini bilmediğimden ne yapacağımı şaşırdım ve ben Akmerkeze gittim ve orada beklemeye başladım. Ne gelen var ne de giden. Demekki ben doğru anlamışım diye bindim taksiye Akm' ye gittim.. Orada da biraz bekledikten sonra, belki Akmerkez' dir diye tekrardan bindim taksiye ve oraya gittim.. Buluşma saati bir hayli geçti ve saat 10' da çarşı açıldı.. Orada çalışan komşumuzun kızı beni görüp hikayemi dinledikten sonra "inşallah buluşursunuz" temennisiyle içeri girdi.. O arada makyöz evi arayıp kızıma beni sormuş, kızımda Akmerkez' e gittiğimi söylemiş. Doğru yer Akm imiş.. Eğer evi ararsam adres vetelefon numarasını bırakmış. Yıl 1995 ve cep telefonları henüz Türkiye' ye gelmemişti.

Alacağim parayı taksiye yatırdıktan sonra, "bari yeni açılan çarşıyı gezeyim nasıl olsa iş kaçtı" deyip içeri girdim. Tesadüf o ki, komşumuzun kızı beni bir anlık başını kaldırdıktan sonra görüp arkamdan seslendi , adresi ve telefon numarasını bana verdi..
Nasıl eline geçmiş derseniz, kızım Akmerkez' e gideceğimi bildiği için orada çalısan kızın evini arıyor annesinden mağazanın numarasını alıyor, telefon açıp, dışarıya bakmasını, eğer ordaysam bana vermesini söylüyor. Kızcağız denileni yapmış fakat beni göremediği için verememiş.. Tesadüf ya ben oradan geçerken görüp bana ulaştırıyor..

Uzun lafın kısası çok üzüldüğüm ve ilk kazanacağım parayı ve ilk işimi , belkide piyasaya girme şansımı kaybetmenin hüznünü yaşarken, kısmet gene benimmiş ve ben o sete gittim.. Hayatımın, eşimin ölümünden sonraki, ilk parasını kazandım.. İsteyince ve kısmetse her şey oluyor :)))))

Aşağıda da setteki bir fotoğrafım var. Sonraki postlarda çalıştığım setlerde yaşadığım ilginç, komik anılarımı fotoğraflarla paylaşacağım.

Takibe devam ;)


  

7 yorum:

  1. çok teşekkür ederin cnm:))çok sağolasın tabiki ederim:))

    YanıtlaSil
  2. sizden ögrenecegimiz çok şey var aramıza hoş geldiniz .sayfamın alt köşesindesiniz
    selamlar ...

    YanıtlaSil
  3. Iyi olacak hastanin doktor ayagina gelirmis ; )
    Allah´in bize zor zamanimizda yardim ettigine cok inanirim, hic beklenmedik bir anda, hic beklenmedik bir sekilde : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet cnm :)) soruların olursada beklerim daha kolay olur benim için:))

      Sil
  4. kesinlikle blogunuzu eğitim alanım yapacağım !! ihtiyacım var buna :)

    YanıtlaSil

O güzel yorumlarınız için teşekkürler ;)