10 Ekim 2012 Çarşamba

GELİN MAKYAJI NASIL OLMALI..


Hepimizin çocukluğumuzdan bu yana gelin olma hayali vardır ve o gün için çok şey bekleriz.. Hayatımızda ilk defe giyeceğimiz gelinlik, saç, makyaj ve tüm detayları oldukça fazla abartıp, o gün gelince de mucize bekleriz..
Bir sürprizle karşılaşmamak için önceden deneme makyajı yaptırmakta fayda vardır.. Yapılan makyaj tabiki detaylı olmamalıdır. Önceden makyajın tarzı, renkleri vb gibi şeyler konuşulup kişinin yüz tipine oturtmak amaçlı uygulanır..
Evet gelin makyajı, benim gözümle sade olmalı ve o beyazlığın içinde duru bir yüz taşınmalıdır.. Zaten makyaj boyanmak değildir. Belki bir parçayı öne çıkarmak, hataları kapatmak ve güzel tarafları vurgulamaktır..
Gelin makyajı da sade olmalı  ve bakıldığı zaman derin bir güzellik, hoş bir görünüm içinde olmalıdır..Bu değildir ki iki fırça darbesi,  allıkla bu iş bitecek..
Tabiki değil, öncelikle fondöten rengi cilt tonuna göre çok iyi ayarlanmalıdır. Çünkü gelinlik dekolteli olduğu için, karşıdan bakıldığında maske gibi durmamalı ve kesinlikle boyun atlanmamalıdır.. Gerekirse açık yerlere ışıltılı, aynı tonlarda pudra geçilmelidir..
Far seçimi pembeler, kahve tonları ve hafif fümeler, tercihe göre kullanılmalıdır..
Şimdilerde moda olan takma kirpik gözleri çekmek amacıyla kullanılıp, makyajı güzel göstermek için tercih edilebilir.. Bütün halindeki takma kirpikler değil de, tek tek olanlar kullanılırsa doğallık açısından daha iyi seçenek olabilir..
Yanaklara sürülen allık da kullanılan farın tonlarında uygulanırsa bütünlük adına daha hoş bir görüntü sağlanabilir.. Ruj seçimi asla koyu tercih edilmemeli, ten rengi tonlarında kullanılmalıdır..
Kaşlarda boşluk varsa doldurmak amacıyla üstünden far veya kaş kalemiyle geçmekte fayda vardır..Tercihe göre gözlere çok hafif olmak şartıyla simler, makyajı tamamlamak için kullanılabilir..

Hoşçakalın, Güzel Kalın :)



1 yorum:

  1. Merhaba, web sitenizi google'da makyajla ilgili web sitelerini gezerken buldum. Ben de makyaj videolariyla ilgili bir web sitesi açtım ve sizin gibi tecrübeli isimlerden tanıtım için yardım rica ediyorum. Kısa da olsa bir yazıyla veya sosyal medyada makyajvideolari.com 'dan bahsedebilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler, Deniz

    YanıtlaSil

O güzel yorumlarınız için teşekkürler ;)