7 Ekim 2012 Pazar

Fondöten Uygulama Teknikleri...

Merhabalar...
EEE artık makyaj bilgilerine başlayalım diyorum..

Öncelikle fondöten nasıl sürülür? Sanırım hepimizin doğru bildiğini sanıp, yanlış yaptığınız sey, fondöteni ilk önce sürmeniz.. En doğrusu göz makyajı bittikten sonra sürülmesi.

Neden derseniz, fondöteni sürdükten sonra yapılan göz makyajı sırasında kullandığınız far tozları ister istemez göz altlarına dökülüyor.. Ayrıca elleriniz yüzünüzde gezdikçe parmak izleriniz fondötenin üzerine leke yapiyor.. Fondöten sürerken fırça kullanmanız dağılımın  iyi olacağından daha sağlıklı.
Fondöten seçiminiz teninize uygun olmalı ve bakıldığında maske gibi durmamalı ve boyun atlanmamalı. Yüzün konumuna göre gölgelendirme yapmak isterseniz, köşeli yüzlerdeki köşeleri fondöteninizden bir iki ton koyu fondöten veya pudrayla hafif kapatabilirsiniz..

Aklınıza şunu getirin!
Kıyafette nasıl ki koyu renkler bizi kapatıp kamufle ediyor, açık seyler ortaya çıkarıp vurguluyorsa makyajda da öyle olduğunu aklınızdan çıkarmayın.. İri  ve uzun burunlarda gölgeleme, yanlara ve burun ucuna koyu, burnun orta uzunluğuna, burnun başlangıç yerinden uç kısmına gelmeden bitirip (açık farda olabilir) aydınlık kullanmak gerekir..
Çene köşelerine koyu, gözaltlarına aydınlık fondöten veya beyaz far kullanmalısınız. Yalnız aşırı olmamak kaydıyla. Hatta biraz geniş alana yayarsanız gözler daha güzel vurgulanır.. Eğer alnınız genişse yine koyu fondöten veya farla saç dibinizden itibaren istediğiniz ölçüde daraltabilirsiniz..

Evet işin bu püf noktasından sonra önemli olan göz makyajı.. Makyaj demek zaten göz demek bence gerisi zaten herhalükarda olur..
Şimdilik bu kadar diyelim, bundan sonraki paylaşımım göz makyajları olacak...

Görüşmek üzere..

HOŞCAKALIN, GÜZEL KALIN...


4 yorum:

  1. fondotene ihtiyacı olan yüzüm malesef alerjik reaksiyon gösteriyor ama gözeneklerimde kapanmalı.. şimdilik birşey yapamıyorum sadece sıkılaştrıcı ürünler araştırıyorum .. bilgiler şahane emeğinize sağlık !

    bir sonraki posta gelince valla işte onu sabırsızlıkla bekliyorum çekik koyu kahve gözlerim varr bakalım ben neler öğreneceğim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba.. beni takip ettiğin için tşkler:))öncelikle göz yapısı yönünden şanslısın,çünkü göz makyajında hedef gözü çekik gösterip yukarıya kaldırmaktır..bu yüzden sana uygulanacak makyaj çok kolaydır..Önce göz kapağına beyaz farı baz olarak sürmelisin..daha sonra siyah kalemle gözün kirpik diplerinden başlayıp yukarıya doğru yükselterek kelemi çekmelisin.. sonra fırça yardımıyla çizdiğin kalemi dağıtarak sert görünümü flulaştırmalısın.göz kahve olduğu için kahve tonlarında bir farla, göz kemiğinin üstüne yarım yukarıya doğru farı uygulamalısın.öbür yarısına sarı farla kahverengini birbirine geçirtip güzel bir uyum yakalayabilisin. Kaş altına beyaz far kullanıp kaşı ortaya çıkara bilirsin..sonra gözün ortasından, kirpik dibinden yukarıya doğru ince eyeliner çekip, rimelle tamamlayabilirsin makyajını..birseferde mucize beklemek yalnıs olur, zamanla el alışınca kolayca uygulayabilirsin...sevgiler...:))

      Sil
  2. Bloğunuzu yeni gördüm ve çok ilgimi çekti.makyaj yapmayı çok sevmem ama bakımlı olan kadın da çok hoşuma gider. yeri geldiğinde makyaj yapanlardanım.Bu yüzden makyaj konusunda çok bilgili değilim makyaj yaparken çok yanlışım oluyor.Sizden çok şey öğreneceğim kesin. hobilerimi ve çocuklarımı paylaştığım bir bloğum var bende beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar..Her yaşın beklentisi farklıdır,Bundan sonra ilginizi çekebilir ve yapabilirsiniz:))Bence ufak ufak başlarsanız,bilgiler lazım olabilir..

      Sil

O güzel yorumlarınız için teşekkürler ;)